Mag ik van jou

van de categorie Verliefde Stelletjes

Heb jij ook wel eens kriebels in je buik?

van de categorie Verliefde Stelletjes

Mag Ik van jou?

…. van de categorie Verliefde Stelletjes

Heb jij ook zin om te dansen?

……categorie Verliefde Stelletjes

Het bespreekbaar maken en het geven van seksuele vorming en voorlichting aan kinderen en jong volwassenen is belangrijk. Juist ook voor cliënten met een verstandelijke beperking. De gedachte dat deze doelgroep alles al weet is veel te vaak onjuist. Onwetendheid van kinderen op het gebied van seksualiteit maakt dat ze niet genoeg weerbaar zijn. Grensoverschrijdend gedrag ligt op de loer. Het taboe dat vaak op het onderwerp rust en ook de eigen handelingsverlegenheid van begeleiders, ouders of docenten staat een goede voorlichting vaak in de weg. Om de drempel te verlagen en het onderwerp bespreekbaar te maken heb ik een kwartet- en memoriespel ontwikkeld. Hierdoor wordt vorming en voorlichting geven gewoonweg leuk. Er wordt gebruik gemaakt van schitterend vormgegeven tekeningen. Ze zijn aansprekend, humorvol, simpel, vriendelijk, duidelijk, onderscheidend, speels en zeer gebruiksvriendelijk.

Kwartetspel

Tijdens het spel komen die thema’s aan de orde die op dat moment aandacht vragen. Er zijn 116 kaarten verdeeld over 29 categorieën waaruit een speelset voor het gesprek kan worden samengesteld. De overige kaarten kan de begeleider apart houden.

Memoryspel

Het memoryspel is wegens succes een vervolg op het bestaande kwartetspel. Het voordeel van het memoryspel is dat het nog gemakkelijker aansluit bij doelgroepen die zich in een wat vroegere ontwikkelingsfase bevinden. Het spel richt zich met name op de thema’s rondom weerbaarheid, waardoor het nog toegankelijker is. Naast organisaties richt ik mij zeker ook op particulieren, waarvoor ook dit spel uitermate geschikt is. De lijst met 29 categorieën is: Sociale media, Masturberen, Hygiëne vrouw, Vrouw uitdagend, Hygiëne man, Iedere dag, Aanraken, Man uitdagend, Zoenen, Privé, Blote vrouw, Zwangerschap, Vriendschap, Gevoelens, Algemene verzorging, Vrije tijd, Begroeten, Penis, Blote man, Verliefde stelletjes, Vagina, Geslachtsgemeenschap, Condoom, Cyclus, Mobiel, Geslachtsziekte, Kleren aan, Van onderen, Grenzen, Geslachtsdelen.

De Prachtige tekeningen zijn gemaakt door Carlien Hoogendijk

Mag ik van jou?

Van de categorie Blote Mannen

Ben jij ook zo'n bink?

Van de categorie Blote Mannen

Ik wil graag de gele kaart.

Van de categorie Blote Mannen

Kaartje met 'n praatje

Van de categorie Uitdagend gedrag 

Zit jij ook wel eens stiekum te kijken?

Van de categorie Uitdagend gedrag 

Praatkaarten!

Van de categorie Uitdagend gedrag 

Wat is uitdagend?

Van de categorie Uitdagend gedrag

In de kaart kijken?

Van de categorie Social Media

Graag die andere kaart!

Van de categorie Social Media 

Klik je altijd op ja?

Van de categorie Sociale Media 

Aftroeven?

Van de categorie Social Media 

Share This